Foto: TT Nyhetsbyrån

Northug planerar köra tre lopp i helgen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det skidpremiärer på flera håll. Större delen av det svenska landslaget är i Bruksvallarna, Marcus Hellner åker hemma i Gällivare medan Petter Northug åker tre distanser i Beitostölen.

Petter Northug är på plats i Beitostölen för att tävla för första gången den här säsongen. Det blir också enda tävlingen utanför det norska landslaget, som han på nytt blir en del av på måndag.

Northug, som haft en minst sagt besvärlig uppladdning inför säsongen med rattfylledom och sponsorbråk, planerar att tävla på alla tre olika distanser i helgen, 15 km klassiskt, 15 km fristil och klassisk sprint.

Världcupen inleds först om en dryg vecka i Kuusamo men redan nu vill Northugs tränare se resultat.

– Jag hoppas att han visar framfötterna den här helgen, men han att han är ännu snabbare nästa helg, säger Northugs tränare Stig Rune Kveen till NRK.

Northug själv ville inte prata med någon.

Samtidigt som de norska skidåkarna genrepar inför VC-premiären i helgen samlas de svenska åkarna i Bruksvallarna för tävlingspremiär – samtidigt är det så klart också Vinterstudiopremiär här i SVT.

Vinterstudio premiär 22-23 november

Lördag 10.00-15.00

11.00-12.15 Längd 15 km fritt, herrar (Bruksvallarna)

12.40-13.40 Längd 10 km fritt, damer (Bruksvallarna)

Söndag 11.00-14.00

11.40-12.15 Längd sprint klassiskt, herrar + damer (Bruksvallarna)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.