Foto: TT Nyhetsbyrån.

Olsson vill tävla med Northug

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson + Petter Northug = sant? Nästa säsong kommer Johan Olsson att satsa på långlopp i ett norskt team – nu hoppas han att norrmannen ska ansluta. ”Det vore fantastiskt, han samlar intresse vart han än är någonstans”, säger Olsson till NRK.

Under fredagen meddelade Johan Olsson, 35, att han ska satsa på långlopp under nästa skidsäsong. Han kommer att ingå i ett norskt team där bland andra bröderna Anders och Jörgen Aukland finns, och ser gärna en förstärkning av ingen mindre än Norges skidkung Petter Northug.

– Det är klart att det vore fantastiskt, han är en otroligt stor profil. Den absolut största profilen som finns nu, överlägset, så det är klart att det vore... Det vore fantastiskt, säger Olsson i en intervju med NRK efter en presskonferens.

Northug har ännu inte bestämt sig hur hans framtid ser ut.

– Men att han ens är med och åker några Ski Classiscs betyder väldigt mycket, han samlar intresse vart han än är någonstans, fortsätter Olsson.

Målet: Att vinna Vasaloppet

Den svenske 35-åringen bekräftade återigen att han inte kommer att köra mer för det svenska landslaget, i stället läggs allt krut på den tvååriga långloppssatsningen. Olsson har som mål att vinna Vasaloppet och siktar också på att ta hem hela långloppsserien Ski Classics innan han lägger ned karriären för gott.

– Jag tror att långlopp har en väldigt god framtid, just det här att man kan tävla på samma arena som de som gör sitt första skidlopp, eller elitmotionärerna, är så otroligt fint. Det kände jag också under Vasaloppet och Årefjällsloppet i våras, att det är en otroligt skön och avslappnad stämning, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.