Olssons spurt räckte till seger

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson gjorde en mäktig spurt de sista kilometerna i det 10 km långa premiärloppet i Bruksvallarna och vann med fyra tiondelar. – Otroligt kul med såna fajter, säger Johan Olsson till SVT Sport.

Vid passering 8,3 km var Olsson 11,2 sekunder efter Calle Halfvarsson. Men Olssons ben orkade lite till trots den brukliga baessningen innan start.

– Det är otroligt kul med såna här fajter. Samtidigt tycker jag lite synd om Calle som tror han ska vinna och tappar det så knappt, säger Johan Olsson.

Världscupen i längdskidor

Just Halfvarsson var överraskad över hur loppet slutade.

– Det var rätt snopet det där, men jag får skylla mig själv, säger han.

Det är tre månader kvar till VM och Olsson säger att det är långt dit. Han vill hålla sig till planen och är rätt säker på att han inte ska åka till tävlingarna Kuusamo. Men dagens lopp skänkte så klart ändå glädje till svensken.

– Jag är väldigt förvånad.  Det har känts uselt inför och det har inte gått speciellt bra på passen med landslaget. Samtidigt kände jag ute på banan att jag hade fantastiskt bra skidor,  speciellt utför, säger han.

Lars Nelson blev trea, 22,5 sekunder efter Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet