Pärmäkoski jagar första VM-triumfen

Uppdaterad
Publicerad

Krista Pärmäkoski, som just nu ligger trea i Tour de Ski, jagar den här säsongen sin första individuella mästerskapmedalj och hoppas få knipa den på hemmaplan under VM i Lahtis i februari.

Pärmäkoski, som har vunnit fem medaljer i stafett och sprintstafett tidigare, har den här säsongen höjt sig en nivå. Vid den här tiden i fjol hade hon en pallplats i världscupen – nu har hon redan sex.

– Jag är såklart jätteglad. Jag trodde inte att jag skulle nå sådana resultat redan nu. I vanliga fall brukar jag bli bättre mot slutet av säsongen men det är skönt!

Tour de Ski

Landslagskollegan Aino-Kaisa Saarinen är imponerad.

– Hon visar en jättefin attityd och så är hon tuff. Hon har sisu!

Favoritdistansen, och den Pärmäkoski ser fram emot mest på VM, är 10 kilometer klassiskt. Men hon har också jobbat för att förbättra sin teknik i fristil.

– Jag har tränat mer än förra året och har lagt ner mer tid på fristil. Jag har alltid varit bäst i klassiskt innan, därför har jag fokuserat mer på fristilen den här sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet