IBU stänger av Ekaterina Glazyrina Foto: Bildbyrån

Rysk skidskytt stängs av

Uppdaterad
Publicerad

Bara timmar innan Ekaterina Glazyrina skulle tävla i skidskytte-VM fick hon beskedet. Det internationella skidskytteförbundet (IBU) stänger av henne efter misstankar om dopning.

Efter att den andra delen av McLaren rapporten släpptes den 9 december tillsatte det internationella skidskytteförbundet (IBU) en arbetsgrupp för att vidare utreda skidskyttars inblandning i dopningshärvan.

Baserat på arbetsgruppens utredning stänger nu IBU av den ryska skidskytten Ekaterina Glazyrina med omedelbar verkan från den 10 februari. 

Stängs av

Avstängningen – som kommer mitt under pågående VM – beskrivs av IBU som tillfällig i väntan på vidare utredning.

Fallet med Glazyrina är det andra på kort tid att skaka de pågående världsmästerskapen i skidskytte.

Razzia inför VM

Dagen innan VM skulle inledas genomfördes en razzia av österrikisk polis mot det kazakiska landslaget sedan det inkommit tips från en privatperson.

Vid husrannsakan hittades misstänka dopningspreparat, men de kazakiska åkarna tilläts ändå tävla i den mixade stafetten där Sverige blev sexa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.