Linus Forslund blev matchvinnare mot Villa. Foto: Bildbyrån

Saik tystade Lidköping i 89:e

Uppdaterad
Publicerad

Villa var det bättre laget men lyckades inte knyta till säcken och förlorade snöpligt även den andra semin mot Sandvikens AIK – 5-4 i kväll.

I den 89:e minuten höll sig Linus Forsund framme efter en hörna och nära mål rakade han in 5-4 och det blev i det närmaste tyst i Lidköpingshallen.

– Jag fick ingen bra träff men det räckte precis. Totalt sett tycker jag att vi var det bättre laget, säger Forslund till TV4.

”Är som Tyskland”

Villa tappade oförklarligt 2-0 till 2-4 och hade två stolpträffar vid 4-4.

– De är som Tyskland. Man spelar och spelar och till slut blir det Sandviken som vinner, säger TV4:s expert Pelle Fosshaug om den speciella vinnarkultur som kännetecknar Sandviken. Men till nästa match så tror Fosshaug att Villa vinner borta mot Saik.

– De vinner och skapar lite liv i den här serien.

Tre mål av Andersson

Villa var förstärkt av poängmaskinen Daniel Andersson, som gjorde tre mål i kväll. Andersson, som varit febersjuk, lämnade klartecken först efter uppvärmningen före matchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.