Foto: Bildbyrån

Sandviken valde Broberg och Bajen

Uppdaterad
Publicerad

Sandviken såg till att vinna hemma mot Vänersborg med 5-4, en match som blev spännande efter att 5-1-ledningen så när hade ätits upp helt och hållet. Det gjorde att man behöll serieledningen och fick välja motståndare först i SM-slutspelet.

Efter matchen valde man att möta Broberg i kvartsfinalen som startar till helgen och att få Hammarby (som möter Vänersborg i sin kvart) i semin.

– Vi gick på en känsla. Vi tror att vi har goda möjligeheter att vinna mot båda de här lagen, säger Saiks tränare Stefan Söderholm till Radiosporten men valet förvånar Radiosportens expert Magnus Muhrén:

Elitserien i bandy 2014-2015

– Jag trodde inte att de skulle välja Hammarby eftersom det blir en utomhusmatch. Visserligen blir det även utomhus mot Broberg men det valet var mer väntat, säger Muhrén.

Det innebär att det blir Västerås- Bollnäs och Edsbyn-Villa i den andra halvan av bandyslutspelet.

– Jag är förvånad att VSK tog Bollnäs i stället för Vänersborg. Det blir knalltufft att få möta Bollnäs i ett slutspel, säger Muhrén.

Så spelas kvartsfinalerna 1:5. Lördag 14 februari:

Sandvikens AIK – Broberg

Hammarby – Vänersborg

Västerås – Bollnäs

Edsbyn – Villa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i bandy 2014-2015

Mer i ämnet