Martin Fourcades tredjeplats var hans 100:e individuella pallplats i världscupsammanhang. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dubbelt tyskt när Fourcade jubilerade

Uppdaterad
Publicerad

Martin Fourcade tog sin 100:e individuella pallplats i världscupen. Men det blev inte seger utan en tredje plats – tyska duon Simon Schempp och Erik Lesser vann respektive kom tvåa i masstarten på hemmaplan i Oberhof.

Skidskyttesuveränen Martin Fourcade lyckades inte upprepa sin förstaplats från i går när dagens masstart på 15 kilometer avgjordes. Efter två bom i tredje skyttet blev han nerspurtad av tyska duon Simon Schempp och Erik Lesser på upploppet som vann respektive blev tvåa.

Det tyska jublet blev än större vid målgången. Inte bara för att Lesser var i mål på samma tid som Fourcade men före efter målfoto, utan eftersom tävlingen dessutom avgjordes på hemmaplan i Oberhof.

Men Fourcade kunde ändå glädjas dubbelt – utöver tredjeplatsen var pallplaceringen hans 100:e i samlingen när det gäller individuella världscupstarter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet