Stina Nilsson avstår världscuptävlingarna i Ulricehamn. Foto: Bildbyrån

Sliten Stina Nilsson avstår Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson, som kom trea i Tour de Ski, avstår från världscuptävlingarna i Ulricehamn till helgen. Storpubliken på 40 000 personer missar därmed det kanske största affischnamnet för tävlingen.

Förra helgen kämpade Stina Nilsson sig uppför finalbacken i Tour de Ski, där hon slutade trea i totalen. I dag kom beskedet att storstjärnan avstår helgens världscuptävlingar i Ulricehamn.

– Stina behöver få tid för återhämtning och en träningsperiod efter succén i Tour de Ski, säger förbundskapten Rikard Grip till skidförbundets webbplats.

Olsson tillbaka i truppen

Däremot finns både Johan Olsson och Calle Halfvarsson med i den svenska truppen.

– Det känns väldigt roligt att åter få se Johan Olsson och Calle Halfvarsson tävla i landslagsdräkten, säger Rikard Grip.

Efter succéstarten på säsongen fick Halfvarsson problem med luftrören och har inte tävlat sedan i Lillehammer i början av december då han vann två lopp i minitouren. Även Anna Haag gör comeback efter sjukdom.

Över 40 000 biljetter har redan sålts till evenemanget.

Även Marit Björgen gör världscupcomeback i Ulricehamn. Den norska storstjärnan har inte tävlat sedan La Clusaz i mitten av december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.