Stina Nilsson och Calle Halfvarsson kommer tävla i Ulricehamn. Foto: Bildbyrån

Snön i Ulricehamn får godkänt – upplagt för världscup

Uppdaterad
Publicerad

Bristen på snö har varit ett problem inför världscupen i längdskidor i Ulricehamn nästa helg. Men nu har Fis gett klartecken för ett fortsatt arbete med att skapa den 5 kilometer långa snöslingan som tävlingarna ska köras på.

Stina Nilsson kommer, Calle Halfvarsson kommer efter sina sjukdomsproblem och en stor del av världseliten liksaså. Nu står det också klart att snön kommer finnas på plats på Lassalyckans skidstadion i Ulricehamn nästkommande helg.

Aldrig tidigare har världscupen i längdskidor avgjorts längre söderut i Sverige, och snöbristen har säkerligen skapat en viss oro hos arrangören. Men under tisdagen kom det internationella skidförbundet Fis med klartecken för tävling efter en positiv snökontroll.

Därmed fortsätter förberedelserna med att skapa en 5 kilometer lång slinga genom dels produktion av snö men även genom utkörning av lagrad snö.

Världscupen i Ulricehamn ser ut att bli en publiksuccé, kanske tack vare Stina Nilssons glimrande Tour de Ski. I dagsläget har 35 000 biljetter sålts och arrangören hoppas att runt 40 000 blir sålda totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.