Foto: BILDBYRÅN

Snöfallet ställer in herrstörtloppet i Wengen

Uppdaterad
Publicerad

Det kraftiga snöfallet som drar över alperna slår ut även herrarnas klassiska störtlopp i Wengen, Schweiz. Det blir inget Lauberhornrennen i dag på grund av kraftigt snöfall, blåst och dålig sikt. Beskedet kom kort efter att damernas störtlopp i Altenmarkt-Zauchensee ställdes in av samma skäl.

– Det har snöat ymnigt under natten och det fortsätter att snöa. Jag har varit ute och åkt i banan och det är fullt av ”kokor” och banan har varit svår att preparera, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.  Det har fallit 45 cm snö över natten.

Klart är att söndagens herrslalom körs som planerat och att Wengens störtlopp flyttas till annan ort. Det surras i Fis-korridorerna om att det kan bli Beaver Creek som tar över störtloppet strax före världscupfinalen i USA i mars.

Under gårdagen kördes en kombination som stördes svårt av snöfallet och gav osportsliga förutsättningar och en minst sagt oväntad prispall där ingen åkare hade startnummer under 30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet