Sara Hector ligger bäst till av svenskorna efter första åket. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskorna långt efter inför andra åket

Uppdaterad
Publicerad

Den franska förhandsfavoriten Tessa Worley var först ut i det första åket, och stod för ett riktigt superåk. Inför det andra åket är hon i ledning med 48 hundradelar före tvåan Sofia Goggia. Sara Hector är just nu en dryg sekund från pallen.

Bästa svenska är Sara Hector som ligger på en 14:e plats, 1,67 efter Tessa Worley och 0,95 från pallen.

– Det är mycket känslor att hantera i ett mästerskap. Jag gjorde det okej, men jag var ändå lite för nervös. Jag glömde liksom att satsa. För att åka fort måste man också dra på, jag skulle ha tryckt på lite mer, säger Hector till TV4.

– Nu är det bara att köra. Det får bli som det blir.

”Det gäller att ladda på och gå rakare”

Även Frida Hansdotter kom efter redan i starten och bör inte ha något med medaljstriden att göra. Hon är 2,08 efter ledarande Worley. Maria Pietilä-Holmner gjorde inte heller något bra första åk och är hela 2,57 efter. Den sista svenskan, Kajsa Kling är 2,70 efter.

– Jag har lite dålig tajming, jag gjorde det jag kunde. Det kändes okej men det var inte okej. Jag åker lite för runt, åker man runt så är det svårt att åka i en ren linje. Det gäller för min del att ladda på mer och gå rakare i andra åket, säger Kajsa Kling till SVT Sport.

”Ska vara som ett rinnande vatten”  

Maria Pietilä-Holmner har inte tävlat sen i december och är tillbaka efter sin knäskada. Hon vet vad hon måste tänka på för att prestera bättre i andra åket.

– Självförtroendet är inte riktigt där, jag ska titta på hur Tessa åkte och försöka vara lite mer som ett rinnande vatten, så som jag brukar kunna köra, säger Pietilä-Holmner till SVT Sport.

Shiffrin klart efter

En av de på förhand största utmanarna, Mikaela Shiffrin har försökt att vila sig i form. Hon har avstått från att tävla i alla grenar fram till storslalomen. Men trots den uppladdningen lyckades hon inte rubba Worley, och är inför avgörandet på en tredjeplats, 72 hundradelar efter.

Hela programmet för alpina VM, som sänds i TV4 och Eurosport, hittar du här

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.