Stina Nilsson femma i dagens masstart. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nilsson totaltrea efter femteplats i masstarten

Stina Nilsson lyckades inte upprepa succén från sprinten. I dagens masstart blev det en femteplats medan norskan Ingvild Flugstad Östberg vann överlägset. ”Jag fick bita i det sura äpplet”, säger Nilsson.

Stina Nilsson var med i toppen och fick 10 sekunder bonussekunder när hon gick in som trea vid den första mellantiden bakom norskorna Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng. Men någon bättre placering än så skulle det inte bli för 23-åringen.

Norsk dominans

Vid den andra, efter 2,5 kilometer, var det fortsatt norskt i topp med Nilsson som trea. Då var hon 1,9 sekunder bakom – ett avstånd som skulle bli desto större ju längre loppet led. Till slut gick Nilsson in som femma i mål, 25 sekunder bakom vinnaren Ingvild Flugstad Östberg som vann överlägset, sju sekunder före Heidi Weng.

Vinterstudion

– Jag ville utnyttja mitt fina utgångsläge och slåss om bonussekunderna. Det var en tuff öppning, så jag fick bita i det sura äpplet. Men jag hade en bra finish och det är jag nöjd med, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

– Det är kul att satsa. Ibland håller det, ibland inte, säger hon.

Settlin imponerade

Evelina Settlin körde sitt bästa distanslopp i karriären när hon gick i mål på en 13:e plats.

– Jag hade jättefina skidor. Det kändes bra från början, jag hängde med bra. Jag kämpade på, jag är nöjd, säger hon till SVT Sport.

En besviken och tårögd Charlotte Kalla slutade på 41:a plats, 1 minut och 12 sekunder bakom Östberg.

Stina Nilsson är nu trea totalt i Tour de Ski som rullar vidare till tyska Oberstdorf med nya tävlingar på tisdag.