Kalla fick slita under de fem kilometerna. Foto: Bildbyrån

Tårögd Kalla: ”Inte roligt att tävla”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla hade ingen bra dag i masstarten. Hon slutade 41:a, 1 minut och 12 sekunder efter vinnaren Ingvild Flugstad Östberg. ”Det är inte roligt att tävla när farten är låg”, sa hon efteråt till SVT Sport med gråten i halsen.

Det såg bra ut för Charlotte Kalla som inledde starkt trots sin svaga utgångsposition på den korta distansen fem kilometer. Men sedan tappade hon – rejält. Från plats 17 vid första mellantiden till en 41:a plats i mål, över en minut efter norska vinnaren Ingvild Flugstad Östberg.

”Inte roligt att tävla”

Efteråt var det en besviken Kalla som mötte SVT Sport.

Vinterstudion

– Det var ett högt tempo. Jag försökte bara att åka avslappnat ändå och inte bli för spänd i åkningen men det var inte något tryck i kroppen i dag, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

– Det handlar bara om att få till åkningen för mig själv och inte fokusera på de andra. Men det är inte roligt att tävla när farten är låg, säger hon med tårar i ögonen.

”Kommer bli mycket bättre”

Förbundskaptenen är trots Kallas svaga resultat optimistisk för framtiden.

– Det syns att det inte fungerar helt enkelt, säger Rikard Grip till SVT Sport och fortsätter:

– Jag är inte orolig för VM, jag vet att Charlotte ibland kan slita så här på höjd. Jag vill se henne tävla mera och då kommer det bli mycket bättre också.

Stina Nilsson slutade femma i masstarten och är nu totaltrea i touren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet