Ustiugov före Sundby i Tour de Ski. Nu kommer de att mötas i de norska mästerskapen. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Ustiugov i norska mästerskapen

Uppdaterad
Publicerad

Tour de Ski-kungen Sergej Ustiugov kommer att ladda för VM i norska Sjusjön och vill även köra de nationella mästerskapen i Lygna. ”Ja, jag vill vara med i NM-tävlingarna”, säger han till norska TV2.

Det norska landslaget välkomnar ryssen.

– Det blir spännande. Då får vi samma förberedelse till VM och det blir en extra krydda på tävlingen, säger Tour de Ski-tvåan Martin Johnsrud Sundby.

Tour de Ski

Även landslagschefen Vidar Löfshus är positiv.

Kan inte bli norsk mästare

– Det blir väldigt intressant. Vi får både rysk, svensk och finländsk media på plats, säger Löfshus och tillägger att Ustiugov inte kan bli norsk mästare. Hans placering räknas utom tävlan.

Arrangören gnuggar händerna och har tryckt upp affischer på Petter Northug och Sundby och lagt till att Ustiugov gett sig in i leken.

Britten Andrew Musgrave har varit med på tidigare norska mästerskap utom tävlan så Ustiugovs medverkan är inget nytt i norsk skidåkning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet