Vinterstudion från Falun

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens sista Vinterstudion är ett faktum. I helgen är SVT på plats i Falun för att följa världscupavslutningen i längdskidor. Yvette Hermundstad är programledare med teknikexperten Johanna Ojala i studion.

Damerna börjar 10:30 med skiathlon där jakten på bonussekunder är viktig mellan Marit Björgen och Therese Johaug som båda vill vinna totalen.

– Kampen mellan Marit och Therese blir otroligt spännande att följa, säger SVT:s längdexpert Johanna Ojala.

Världscupen i längdskidor

– Jag tror ändå att Marit kommer att greja det här. Det hon gjorde i Holmenkollen var mördande bra. Therese tycker jag stressar för mycket, så tekniskt blir det inte bra.

Tävlingen i Falun är även ett för-VM inför nästa års mästerskap i Dalarna. Ojala tror att åkare som Charlotte Kalla, som inte har något med totalen att göra, vill känna på banan rejält under helgen.

– Det är nog viktigt att få med sig positiva bilder härifrån, säger Ojala.

Det är redan klart att Martin Johnsrud Sundby har vunnit den totala världscupen före den ryske tvåan Alexander Legkov. Men Ojala tror att det finns flera svenskar som har på pallen att göra då herrarnas skiathlon 13:15.

– Det ska blir kul att se ”Danne” som alltid är i from på våren. Han älskar verkligen att köra då.

– Och så har vi Nelson. Det han gjorde på sprinten igår visar att han har självförtroende och han är i bra form.

Ojala tror även att Calle Halfvarsson, som slutade trea i gårdagens sprintfinal, efter tvåan Emil Jönsson och Teodor Peterson, är revanschsugen efter OS i Sotji.

– Valle är i bra form och jag tror att han är sugen på revansch. Under OS fick han ju bara käka tårta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet