VM-ryttaren lämnar landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskaptenen talar om ett 2015 med svenska mästerskapsmedaljer och ser fram emot ett framgångsrikt OS i Rio. Samtidigt riktas nu skarp kritik mot Staffan Lidbeck – VM-ryttaren Dag Albert väljer dessutom att lämna landslaget. – Man är inte respekterad för vad man gör och då är det ingen idé att vara med, säger Albert till Expressen.

När Sweden International Horse Show inleddes med fälttälvan igår stod svenska EM-silvermedaljören Niklas Lindbäck som individuell segrare.

Ett positivt besked för det svenska fälttävlanslandslaget som siktar på att ta hem en ny EM-medalj nästa år.

Sweden International Horse Show

– Jag känner att inför nästa år, 2015, då har Sverige väldigt bra möjligheter att försvara sin silvermedlaj från EM förra året, sa förbundskapten Staffan Lidbeck igår.

”Vill se en anann förbundskapten”

Men allt är inte frid och fröjd i det svenska laget. Enligt Expressen riktas skarp kritik mot förbubdskapten Staffan Lidbecks ledarskap och flera vill att han avgår.

– Jag vill se en annan förbundskapten för den vi har nu inte är intresserad av ett annat upplägg. Han är enväldig, säger en landslagsryttare, som vill vara anonym, till Expressen.

Dag Albert, som efter flera svenska avbräck fick en plats i den svenska VM-truppen i somras, väljer nu att tacka nej till landslaget.

– När man blir ignorerad hela året och sedan blir intressant för att hästar blir skadade, det är då folk tappar suget, säger Albert till Expressen.

”Kan stå för vad jag gjort”

Staffan Lidbeck menar att Albert får samma behandling som alla andra, och känner inte igen sig i kritiken.

– Det är jäkligt jobbigt att ta kritik om man känner att man har gjort något dåligt eller felaktigt. Men jag har absolut inga problem med att ta andras kritik om jag känner att jag kan stå för vad jag har gjort och i de här frågorna känner jag att jag kan göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden International Horse Show

Mer i ämnet