VM-snack med Fjäll och vänner – en webbserie i fyra delar inför Brasilien.

VM-snack med Fjäll och vänner

Uppdaterad
Publicerad

I webbserien ”VM-snack med Fjäll och vänner” tar vi temperaturen inför fotbolls-VM i Brasilien. Programmet gästas av flera nyckelpersoner i SVT Sports VM-satsning från Rio.– En hel uppsjö av härliga människor dyker upp, säger programledaren David Fjäll. 

VM-snack med Fjäll och vänner sänds i fyra delar på svt.se/sport, från måndag 2 juni till torsdag 5 juni. I första delen ligger tyngden på värdlandet Brasilien. Vi grottar även ner oss i de två första grupperna och berättar mer om SVT Sports satsning på plats i Rio.

– Det är gott fotbollssnack i serien, högt och lågt.

Fotbolls-VM 2014

– När det gäller de olika lagen skrapar Daniel Nannskog på ytan, men ger ändå en fingervisning om de olika lagen. Han plockar fram de spelare i respektive lag som måste lyckas om laget ska gå långt. Vi går igenom de lag som vi är mest nyfikna på, säger Fjäll.

Fotbollsvänner i olika former

I öppningsprogrammet möter ni bland annat Eliza Palha, journalist från Brasilien, som kommer finnas med i VM-sändningarna från Rio i sommar.

– Eliza är uppvuxen ett inkast från Maracana i Rio, och bor numera bor i Sverige. Hon kan mycket om brasilianska landslaget, men kan också hjälpa till att förklara om eventuella protester och vad som händer i samhället runt landslaget.

Vilka fler vänner finns med i programmet?

– Daniel Nannskog, Johanna Frändén och så självklart Chris Härenstam, som är ett litet orakel. Han är både gäst och dyker även upp i en programpunkt tillsammans med Glenn Strömberg. De resonerar om allt från resor till målvakter.

– Sen dyker Bruno Silva upp också. En kille som kommer jobba tillsammans med oss på Sveriges Television i Rio. Han är från Rio och sitter inne på riktigt bra kunskap om staden och är självklart även ett stöd för att ge en rättvis bild av hur mästerskapet tas emot i Brasilien.

– Kristina Kappelin, SVT-korrespondent i Rom är med och Stefan Åsberg från Washington, Christian Catomeris från Paris och Cecilia Vaccari i Rio. Det är en hel uppsjö av härliga människor som är med i programmet.

Möt SVT Sports nätprofiler under fotbolls-VM

De som kommer ha mest kontakt med tittarna i sociala medier är Anna Tascha Larsson och Sia Fallahi. Båda dyker upp i programserien.

– Två grymma personer som har olika ingångar till fotbollen – och lika passionerade. Deras kärlek till fotbollen kommer märkas i hur de uttrycker sig, skriver och berättar om VM. Initierat.

Arbetet bakom hyllade krönikan

20 år efter att Sverige tog VM-brons får vi också uppleva härliga minnen från USA-VM 1994.

– Mannen som snickrade ihop den hyllade VM-krönikan berättar om hantverket han gjorde tillsammans med sin redigerare och fotograf.

VM-snack med Fjäll och vänner är en serie i fyra delar som sänds på svt.se/sport med start måndag 2 juni. Ett nytt program publiceras varje dag klockan 11.00, från måndag 2 juni till och med torsdag 5 juni. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet