Anna Swenn-Larsson. Foto: Nicklas Blom

Anna Swenn-Larsson

Uppdaterad
Publicerad

Grenar: Slalom och storslalom

Född: 18 juni 1991

Alpina VM

Förening: Rättviks SLK

Bor: Rättvik

VC-debut: 2010

VM-debut: 2013

OS-debut: 2014

Förväntningar: Jag har inte riktigt fått till det som jag hoppats. Men jag har mycket i mig och åker hit med höga mål och känner att jag kan få till det. Jag har det på träning och tror att det kan räcka långt.

VM-orterna Vail och Beaver Creek: ”Jättekul att vara här. Jag har aldrig varit i Beaver Creek tidigare och det är spännande att besöka nya ställen. Jag har sett på tv och hört att det ska vara en bra bracke. Vail är fantastiskt. Jag gillar USA. ”

Starkaste konkurrenterna: ”Shiffrin är stark såklart. Frida och Maria har åkt väldigt bra och är stora konkurrenter. Tina Maze kommer att vara vass. ”

Bästa skidminne: ”Största skidminne är min pallplats i Åre förra säsongen. Annars gillar jag verkligen att åka skidor utanför pisten. På våren, i solen och utanför pisten med kompisar. ”

Personlighet: ”Energifull, väldigt envis... och målinriktad. ”

Hur märker man att du är en tävlingsmänniska: ”Jag är en väldigt dålig förlorare. Det märker man. Och det gäller inte bara skidåkningen. Som när vi spelar sällskapsspel. Vi spelar väldigt mycket yatzy i laget.”

Tankar i startfållan precis före start: ”På vad jag ska göra teknikmässigt. Hur jag ska åka. Jag är inte en sån som tänker på att göra resultat. ”

Meriter:

OS

2014 Sotji 11:a slalom

VM

2013: 23:a slalom

JVM

2011: 2:a slalom

VC

Just nu: 19:e i slalomcupen (1 topp-10)

13/14: 9:a i slalomcupen (1 tredjeplats, totalt 4 topp-10)

12/13: 20:e i slalomcupen (2 topp-10)

11/12: 21:e i totala slalomcupen (2 topp 10)

10/11: Första VC-poängen. 26:a i Courchevel.

Källa: fis-ski.com

Hemsida: annaswennlarsson.com

Anna Swenn-Larsson i sociala medier

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet