Bank efter kraschen: ”Glad att det inte blev värre”

Uppdaterad
Publicerad

Ondrej Bank har fått lämna sjukhuset efter den våldsamma kraschen under gårdagens superkombination. Han ådrog sig en hjärnskakning, ett brutet ben i foten och flera sår i ansiktet men uppger ändå att han mår bra. –Jag är glad att det inte blev värre, säger han till den tjeckiska radiokanalen Radiožurnál.

Det var i slutet av superkombinationens störtloppsdel som olyckan var framme. Bank kom i obalans ut över sista målhoppet, landade med huvudet i backen och gled medvetslös över mållinjen.

– Jag har inte sett olyckan än. Alla säger att det såg våldsamt ut. Jag fick en lättare hjärnskakning, men nu mår jag bra. Jag har visst brutit ett ben i mellanfoten, och de säger att det inte är någon stor grej. Just nu mår jag bra, jag har inte ont i huvudet, säger han till radiokanalen Radiožurnál.

På sjukhuset behandlades den tjeckiska skidstjärnan även för sår i ansiktet.

– Jag fick två små sår som de sydde ihop. Det är sånt där kosmetiskt. Men det tar jag inte så allvarligt. Jag är glad att det inte blev värre.

”Minns bara början av fallet”

Redan nu är Bank utskriven från sjukhuset.

– Jag är glad att de skrev ut mig, jag fick välja själv. Jag fick en lätt hjärnskakning, så de testade mig lite, frågade om jag mindes vad jag heter och sånt. Så jag är glad att jag är här och kan vara med killarna.

Han säger att han inte riktigt minns hur kraschen gick till.

– Jag minns bara början av fallet. Det var inte alls trevligt, men sen minns jag inget mer. Det här är bara en av alla otrevliga erfarenheter. Men jag tror det ordnar sig, att jag inte ska behöva vingla. Jag har lite ont i knät också men det ordnar sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.