Säsongsbästa av Kling i Cortina

Uppdaterad
Publicerad

Kajsa Kling tog fördel av ett tidigt startnummer (8:a) i Cortinas störtlopp. Svenskan gjorde inget perfekt åk men hade ändå ändå alla utom en åkare från det seedade fältet bakom sig.

Åre-tjejen Kling inledde störtloppet i Cortina bra. Svenskan var snabb vid första mellantiden men tappade mycket i mittenpartiet och åkte in som fyra.  Men tiden visade sig att räcka ganska långt ändå. Svenskan blev sexa, samma placering som hon hade i Lake Louise i december.

– Det var bra där uppe, men sedan fck hon lite slag och blev lite yvig, säger SVT-experten Anja Pärson om Klings åk.

Lindsey Vonn, snabbast på träning igår, hade chansen att ta sin 62:a VC-seger i dag men åkte inte bra. Kom ner hela 0,88 efter segraren Elena Fanchini.

Även övriga i seedade gruppen åkte långsamt,

–Någonting har skett i övre delen av backen. Antingen vind eller snön som gjort att det blivit långsammare. De toppseedade ska definitivt vara med bättre där, säger Pärson om den något omkastade resultatlistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.