Stina Nilsson, Ingvild Flugstad Östberg och Celine Brun-Lie. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stina Nilsson tvåa i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson var tvåa rätt igenom i Otepääs klassiska sprinttävling. Hon följde i rygg på Ingvild Flugstad Östberg på upploppet men orkade inte gå förbi.

– Jag är jättenöjd med känslan och det var ett fint formbesked. Nu ska jag träna på bra inför Falun. Det var lite stressigt inför finalen om vi skulle köra med ruggat eller inte, säger Nilsson till SVT Sport om det svårvallade föret.

Nilsson var tvåa i kvalet, kvarten och semin, som föregick finalen. Östberg var först i alla sina lopp och en värdig segrare i dag.

Världscupen i längdskidor

Svenskan utmanade de tre norskorna (Maiken Kaspersen Falla och Celine Brun-Lie också) in på upploppet och hade bra kontroll bakåt. Nilsson var startsnabb och ledde fältet i det ymniga snöfallet som gjorde föret tungt. Halvvägs släppte hon upp norskorna där Östberg, som även vann kvalet, var den mest offensiva.

Magdalena Pajala kom närmare en VM-biljett genom att bli sexa i finalen.

– Jag är verkligen nöjd. Jag körde fort utan att bli trött och hade bra återhämtning, säger Pajala till SVT Sport.               

Väldigt få distansåkare ställde upp veckan efter att krävande Tour de Ski avslutats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet