Vonn vann igen – tangerade Stenmarks rekord. Foto: TT Nyhetsbyrån

Vonn överlägsen – vann super-G-cupen och tangerar Stenmark

Uppdaterad
Publicerad

Lindsey Vonn var överlägsen i damernas sista super-G-tävling för säsongen, och vinner därmed super-G-cupen. Hon har nu 19 kört hem 19 cupsegrar i världscupen – tangerat rekord med Ingemar Stenmark. ”Jag bara attackerade och hade inget att förlora, jag är så glad över segern i dag”, säger hon.

Anna Fenninger låg i överlägsen ledning när det var dags för Lindsey Vonn att gå ut i damernas sista super-G-tävling för säsongen.

Och som hon körde.

Världscupen i alpint

Vonn vann 49 hundradelar före Anna Fenninger och 80 hundradelar före Tina Maze, vilket innebär att amerikanskan säkrar sin femte super-G-cupseger. Världscupsegern blir även hennes 19:e cupseger i världscupen – tangerat rekord med Ingemar Stenmark.

– Jag visste att Anna ledde så jag körde på så hårt jag bara kunde. Jag bara attackerade och hade inget att förlora, jag är så glad över segern i dag, säger hon i en intervju efter segern.

Ser fram emot nästa säsong

Vonn, som gjorde comeback i vinter efter att ha skadats allvarligt i en krasch för två år sedan, tycker att säsongen har varit lite upp och ned.

– Jag har inte tränat så mycket, jag har bara åkt skidor sedan oktober på grund av skadorna, men när jag väl har tränat och har självförtroende åker jag som jag gör nu. Nästa år, när jag kan förbereda mig som vanligt, kommer jag vara mycket mer jämn, säger hon.

Fenninger drygar ut världscupledningen

Österrikiskan Anna Fenninger och slovenskan Tina Maze går en hård kamp om den totala världscupsegern. Tidigare hade Maze tolv poäng upp till Fenninger, men efter Fenningers andraplats och Mazes tredjeplats i dag skiljer det nu 32 poäng mellan de båda giganterna med fördel Fenninger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet