Isabelle Haak vann franska poängligan. Foto: TT.

Supertalangen överlägsen poängvinnare i Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haak vann överlägset i franska volleybolligans poängliga. 17-åringen stod för hela 528 poäng – nästan 100 fler än tvåan i grundserien.

– Jag gillar allt med Frankrike. Får man chansen vill man ta den, sa Isabelle Haak, när SVT Sport mötte henne i jul i Frankrike.

Svenska stjärnskottet har gjort allting rätt under sin första säsong med Beziers Angels i franska ligan LNV Feminie. Hon fick förtroende direkt och visade tidigt att det var berättigat. När grundserien summerades hade hon gjort flest poäng av alla ligan, som rankas som en av de bästa i Europa, med nästan 100 poäng ner till tvåan Daly Santana. 

Tufft motstånd i kvartsfinalen

I helgen inleds slutspelet. Haak och Bezeirs, som knep en tredjeplats i grundserien, får tufft motstånd i kvartsfinalserien mot regerande mästarlaget Saint Raphael. Det avgörs i bäst av tre matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.