Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Isabelle Haaks kanonservar visade vägen

Uppdaterad
Publicerad

När Sverige sensationsartat slog Tyskland i volleyboll-EM igår så spelade laget strålande men det var superstjärnan Isabelle Haaks servar som stod ut mest. Italien-proffset slog in hela nio serve-ess, enormt i en match på EM-nivå.

– Jag har inte sett någon göra nio servess i en match på den här nivån någonsin. Frågan är om det gjorts av någon, säger SVT:s expert Andrea Jacobsson.

Under matchen mot Grekland i lördags stod inte Sverige eller Bella Haak att känna igen. Scenförvandlingen till måndagskvällens möte med Tyskland var slående. Framförallt var det Isabelle Haak som klev fram och dominerade.

Och det var från baslinjen med servandet som Bella briljerade.

– Så här bra har vi inte sett Bella serva på länge. Imponerande att gång på gång göra det med sådan högrisk-serve, säger SVT:s expert.

I andra set kom Haak igång med sina fruktade hoppservar som kan komma upp i över 100 kilometer per timme.  Tre stycken i mitten av setet gjorde att Sverige kunde rycka ifrån.

– Helt otroliga servar från Isabelle Haak, utropade SVT:s kommentator Chris Härenstam.

”En serve man plockar fram när man har självförtroende”

I det tredje setet fortsatte den 196 centimeter långa svenskan att sätta skräck i servemottagarna på den tyska sidan. Under en period ställde de upp fyra spelare för att ta emot serven – i stället för tre som normalt.

Då slog hon till med en serve som inte var stenhård utan perfekt placerad och lurade tyska spelarna fram till 14-11. 

– Det där är en serve man plockar fram när man har självförtroende, när man är i ett flow, säger Andrea Jacobsson.

Ytterligare tre stenhårda servar av Bella förde Sverige till setseger med 25-18.

I fjärde setet krönte Haak kvällen med två ytterligare ess – totalt drämde hon in otroliga nio stycken i matchen.

– Under de åren vi sänt volleyboll här på SVT så har hon inte varit i närheten av att serva så här bra, sa SVT:s kommentator Chris Härenstam i sändningen.

Nästa gruppspelsmatch för Sverige avgörs på onsdag kl 19.55 mot Azerbajdzjan – matchen sänds i SVT24/Play.

Se Isabelle Haaks nio serve-ess mot Tyskland:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.