2013 tog Hylte/Halmstads damer SM-guld. Nu tippas klubben ta dubbla guld. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Hylte/Halmstad väntas plocka gulden

Uppdaterad
Publicerad

Det flesta högsta serier i Sverige har redan startat säsongen – inte volleybollen. Men till helgen drar både damernas och herrarnas elitserie igång. Och det förväntas bli dubbel guldyra i Hylte/Halmstad.

I fjol var det Linköpings herrar som vann sitt tredje guld på 2010-talet. Men i år får laget se sig slaget och i stället är det 2013-års vinnare Hylte/Halmstad som tar guldet – i alla fall om man ska tro tränare och spelare på årets upptaktsträff.

– Det är smickrande att andra coacher har höga förväntningar och tror på oss som vinnare. Men, vi har ännu inte börjat spela serien, och vi måste jobba hårt. Försäsongen har varit bra för oss, och killarna är redo att börja spela, säger Matthew Young, passare i Hylte/Halmstad herrlag i ett pressmeddelande.

Guld för damerna

Det är inte bara på herrsidan som Hylte/Halmstad väntas skörda stora framgångar, damerna vill inte vara sämre. Efter att Engelholm tog guldet i fjol tror spelare och ledare att det åter hamnar i Halmstad. Guldet skulle i så fall innebär det andra i klubbens historia på damsidan.

– Kul att höra att vi seglar upp i toppen, vi ska kämpa hårt och vi ställer höga krav på oss själva. Nu ser vi fram emot elitseriestarten i helgen, säger Jonna Wasserfaller.

Noterbart är att Katrineholms VK, som vunnit tre guld sedan 2010, i år inte ställer upp med ett lag, en ansträngd ekonomi är anledningen till avhoppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.