Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Örebro Volley är svenska mästare 2024 efter att ha besegrat Engelholm med 3-0 i matcher. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Örebro med första SM-guldet på 16 år: ”Helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Nästan på dagen 16 år efter det senaste SM-guldet lyckades Örebro Volley med bedriften igen.

Laget vann finalen mot Engelholm med 3-0 i matcher.

– Det är helt sjukt. Vi har jobbat hela säsongen för det här. Det är helt otroligt och det finns inte så mycket att säga, säger Paulina Lindberg, dominant med 21 poäng, till SVT Sport medan guldhattarna delas ut till spelarna.

En guldhatt åker på Lindberg under segerintervjun på planen.

– Det är underbart och det vi jobbat för och det är så roligt att så många i laget har kämpat för just det här, säger Lindberg medan fansen klappar för första SM-guldet på 16 år och lovar att det ska bli ett stökigt firande.

Seriesegraren Örebro, som inte förlorat sedan i december, gjorde processen kort med det senaste decenniets stora gigant i svensk damvolleyboll, Engelholm.

”Kämpade för varje poäng”

– Vi ville det här mer än dem och vi kämpade för varje poäng, säger Lindberg.

Se glädjetårarna efter guldet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paulina Lindberg gjorde 21 poäng i finalen. Foto: volleytv.se

I finalserien besegrades skånskorna med 3-0 i matcher. Den tredje segern kom inför fullsatta läktare i Idrottshuset i Örebro där hemmalaget skrev setsiffrorna till 3-1.

Örebro såg ut att vara illa ute i andra set som vanns av Engelholm som visade upp ett starkt spel, men så kom allt att vändas i en nyckelsekvens i tredje set.

Då bar hemmapubliken fram sitt lag som vände underläge 16-17 till 21-17. Därifrån var vägen mot guldet rak.

Anrika Örebro Volley med tio SM-guld i bagaget har fått vänta länge på det elfte – men så kom det till slut, 16 år efter det senaste.

SM-final

Örebro-Engelholm VS 3-1 (25-22, 17-25, 25-19, 25-22)

Örebro svenska mästare efter 3-0 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.