Volleybolltalang till Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

16-åriga Isabelle Haak, ett av svensk volleybolls största löften genom tiderna, lämnar Engelholm och elitserien för den franska ligan.

– Jag har mycket kvar att lära, men det känns som om jag gjort mitt i elitserien. Nu hoppas jag fortsätta att utvecklas och det blir en utmaning att flytta till ett nytt land och en ny liga. Volleybollen i Frankrike håller absolut en högre nivå, säger Isabelle Haak till hd.se.

Isabelle Haak gjorde debut i A-landslaget redan som 14-åring och blev också den yngsta debutanten i elitseriehistorien.

”Säker på att hon kommer lyckas”

Förra säsongen utsågs Haak till Årets spelare i Sverige och i tisdags svarade hon för 21 poäng när hon förde Engelholm till semifinal i det pågående SM-slutspelet.

– Vi hade hoppats att ”Bella” skulle stanna något år till, men det har ju bara varit en tidsfråga innan hon skulle flytta. Jag är säker på att hon kommer att lyckas, säger Fredrik Tågsjö, sportchef i Engelholm.

Det är inte känt vilken klubb Haak går till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.