Foto: Bildbyrån

Ystad kvitterade semifinalen – tack vare supertalangen

Uppdaterad
Publicerad

Han är 18 år gammal men som så många gånger förr det här året så bar superskytten Lukas Nilsson fram sitt Ystad. Trots skadebekymmer i vänsterhanden kunde han använda sin fruktade höger – och dundra in 10 mål mot seriettan Kristianstad.

Anförda av supertalangen satte Ystad full fart från början. När just Nilsson dundrar in 4-0 till hemmalaget fick ett skärrat Kristianstad ta en tidig time-out. Gästerna kunde sedan höja tempot och komma in i matchen, anförda av landslagsmeriterade Marcus Olsson.

Men Ystad skulle svara, för i mål storspelade Anders Persson med en räddningsprocent kring 50 under den första halvleken. Och framåt hade man ju Lukas Olsson. Talangen stod för sju mål innan paus – mer än hälften av Ystads totala målskörd dittills, som gick till vila med ledning 13-10

elitserien i handboll 2014-2015

Stökig andradel

Andra halvleks början rycktes sönder av en mängd utvisningar för båda lagen, men det var Kristianstad som klarade sina bäst – och åt sig allt närmare. Och Kristian Björnsens tredje mål för kvällen innebar att det var kvitterat, 19-19, med fem minuter kvar att spela.

Och upplösningen blev dramtisk. Vid ställning 20-20 fick Ystad spela i numerärt underläge, men dubbelräddningar av den så utmärkte hemmamålvakten Anders Persson gav ändå Ystad slagläge. Martin Bager gjorde också 21-20 för hemmalaget, men med bara sekunder kvar fick Kristianstad ett gyllene läge till kvittering. Men andra halvleks gigant Anders Persson var omutlig, räddade skottet och segern för Ystad – 21-20.

Vinsten innebar att semifinalserien är kvitterad tll 1-1. Nästa match spelas i Kristianstad den 9/5, och SVT sänder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elitserien i handboll 2014-2015

Mer i ämnet