”Har varit ett jävla kaos”, säger Zebastian Modin Foto: Bildbyrån

Zebastian Modin tar timeout

Uppdaterad
Publicerad

Längdåkaren Zebastian Modin har ett tufft år bakom sig, kantat av skador och problem med att hitta en ledsagare. Nu tar den dubbla silvermedaljören från Paralympics i Sotji 2014 ett uppehåll på obestämd tid.

– Det har varit ett jävla kaos. Jag vill ha struktur i det jag gör, kunna lösa saker själv. Det är omöjligt just nu, säger Modin till SVT Sport om situationen.

I april förra året, bara en dryg månad efter silversuccén i Sotji, meddelades att Zebastian Modin och ledsagaren Albin Ackerot avslutar sitt samarbete. Och det har varit svårt att hitta en fungerande efterträdare.

Paralympics

– Det måste till fler personer. Har jag ingen att göra det här med är det omöjligt. Jag orkar inte lägga ner en massa tid på något som jag inte kan styra över själv, jag blir bara arg, säger Modin.

– Att ta ett uppehåll är det bästa just nu. Jag är inte bitter eller tycker synd om mig själv, det är bara konstatera att läget är så.

Vad hoppas du att det här uppehållet ska leda till?

– Bara att jag ska må bra. Jag vill kunna göra det jag vill. Om jag vill träna så gör jag det. Tiden får utvisa åt vilket håll jag går, jag låter det vara öppet.

21-årige Modin tog två silver, i sprint skate och stafett, vid Paralympics 2014, samt ett brons på 20 kilometer klassiskt. Han tog även brons i klassisk sprint i Vancouver 2010, VM-silver i samma distans i Sollefteå 2013 och kom tvåa i den totala världscupen 2012-13.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet