Börek med nässlor och fårost

Börek med nässlor

Publicerat:

Tillagningstid:

En smarrig börek med nässlor och fårost som passar perfekt att förbereda och ta med på picknicken.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    nässelblad
  • 100g
    smör
  • 200g
    får feta
  • 50g
    pecorino
  • 1
    citron, juice och skal
  • 1
    ägg (vispat)
  • 1msk
    sesamfrön
  • 7ark
    filodeg
  • riven muskot
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Skölj nässlorna och låt rinna av. Lägg 25 g smör i en stekpanna, lägg i nässlorna och fräs några minuter. Låt svalna.
  2. Hacka nässlorna och lägg i en skål. Tillsätt fetaost, juice och skal av citronen, cirka 2/3 av det vispade ägget samt lite riven muskot och smaka av med salt och peppar.
  3. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut tre ark av filodeg som överlappar varandra med några centimeter. Pensla med smält smör, lägg sedan på ytterligare tre ark, pensla på mer smör och lägg sedan det sista arket filodeg i mitten som förstärkning.
  4. Skeda ut nässelmixen längs ena kanten, ca 2 cm brett. Vik in kortsidorna. Rulla ihop till en avlång rulle som du ringlar till en spiralform.
  5. Lägg rullen på med en plåt bakplåtspapper. Pensla med det som är kvar av ägget och strö över sesamfrön och finriven pecorino.
  6. Grädda i cirka 25. 30 minuter, tills den fått gyllenbrun färg. Låt svalna, skär upp i bitar och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!