Ekonomibyrån, Politikbyrån och Utrikesbyrån

"Byråerna" – Ekonomibyrån, Politikbyrån och Utrikesbyrån, är SVT:s satsning på fördjupande nyhetsprogram på ett lite nytt sätt.

Programbilderna för SVT:s olika byråer

Tillsammans med kunniga gäster borrar programledarna ned sig lite djupare i en samhällsfråga eller nyhetshändelse.  Syftet med programmen är att ge fler perspektiv och att de ska komplettera det ordinarie nyhetsutbudet. 

Ekonomibyrån 

Med programledare Carolina Neurath tar programmet avstamp i olika ämnen utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Gäster kan vara entreprenörer, forskare, näringslivsprofiler och experter. 

Politikbyrån 

Politikbyrån är programmet som grottar ner sig i det mest spännande inom svensk politik. Programledaren Karolina Skoglund bjuder in politiska experter till en lättsam men samtidigt fördjupande diskussion om aktuella politiska frågor, politiker och partiers utspel.

Utrikesbyrån 

Utrikesbyrån strävar efter att hitta kärnan i svåra globala frågor. Här förenas skärpa med humor för den utrikesintresserade publiken. Programledare Rebecca Randhawa djupdyker, tillsammans med sakkunniga gäster, i en aktuell fråga.

Vanliga frågor

Vilka ämnen tar ni upp i programmen?

Ekonomibyrån, Politikbyrån och Utrikesbyrån syftar till att ge insikt och fördjupa kunskaperna om de ämnen som tas upp i programmen.  Då det ofta handlar om komplexa saker är det inte möjligt att ta upp samtliga perspektiv i ett och samma program, utan redaktionerna gör ett urval. 

Om du har ett förslag på ett ämne kan du tipsa oss på kontakt@svt.se.

Hur fördelas taltiden? 

Programledarna modererar diskussionerna för att alla medverkande ska få komma till tals i programmen. Ifall programledarna bedömer att någon sida inte kommit fram tillräckligt kan dock en gäst få något mer taltid än en annan.

Hur väljer ni gäster till programmen?

Det är flera kriterier som ligger bakom vilka som bjuds in till att vara med i programmen och redaktionerna lägger ner mycket jobb för att hitta gäster som kompletterar varandra. Ambitionen är att varje program ska utgöras av en mix av gäster för att skapa en intressant dynamik.

Se Ekonomibyrån, Politikbyrån och Utrikesbyrån på SVT Play.

Sök efter svar och guider

Hittar du inte det du letar efter? Kontakta oss