Ekonomibyrån, Politikbyrån och Utrikesbyrån

"Byråerna" – Ekonomibyrån, Politikbyrån och Utrikesbyrån, är SVT:s satsning på fördjupande nyhetsprogram på ett lite nytt sätt.
Programledarna för Politikbyrån, Ekonomibyrån och Utrikesbyrån.

Tillsammans med gästerna diskuterar programledarna en samhällsfråga eller en nyhet. Programmens syfte är att diskutera en specifik fråga ur flera olika perspektiv och de kompletterar det ordinarie nyhetsutbudet. 

Ekonomibyrån 

Med programledare Carolina Neurath tar programmet avstamp i olika ämnen utifrån ett ekonomiperspektiv och samtalar med entreprenörer, näringslivsprofiler och ekonomiska experter. 

Politikbyrån 

Politikbyrån är programmet som grottar ner sig i det mest spännande inom svensk politik. Programledaren Aida Pourshahidi bjuder in politiska experter till en lättsam men fördjupande diskussion om aktuella politiska frågor, politiker och partiers utspel.

Utrikesbyrån 

Utrikesbyrån strävar efter att hitta kärnan i svåra globala frågor. Här förenas skärpa med humor för den utrikesintresserade publiken. Programledare Rebecca Randhawa djupdyker, tillsammans med sakkunniga gäster, i en global fråga.

Vanliga frågor

Vilka aspekter tar ni upp i programmen?

Ekonomibyrån, Politikbyrån och Utrikesbyrån syftar till att beröra olika aspekter inom respektive ämne. Då ämnena ofta är komplexa är det inte möjligt att ta upp alla aspekter i ett och samma program, utan redaktionerna gör ett urval. 

Om du har ett förslag på ett ämne kan du tipsa oss på kontakt@svt.se.

Hur fördelas taltiden? 

Programledarna modererar diskussionerna för att alla medverkande ska få komma till tals i programmen. Ifall programledarna bedömer att någon sida inte kommit fram tillräckligt kan dock en gäst få något mer taltid än en annan.

Hur väljer ni gäster till programmet?

Det är flera aspekter som ligger bakom vilka gäster som bjuds in till att sitta i panelerna och redaktionerna lägger ner en hel del jobb för att hitta de bäst lämpade gästerna. Ambitionen är att varje program ska utgöras av en mix av gäster för att skapa en intressant dynamik.

 

Se Ekonomibyrån, Politikbyrån och Utrikesbyrån på SVT Play.

Sök efter svar och guider