Zlatan Ibrahimovic och hans självbiografi. Foto: Scanpix

150 gånger pengarna för Zlatans Nobelpris

Uppdaterad
Publicerad

Två av de stora bettingsajterna har presenterat sina odds inför Nobelpriset i litteratur. Om de får rätt, står kampen mellan Haruki Murakami, Mo Yan. Zlatan har en bit kvar.

Zlatans självbiografi ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” sålde bättre än bordsmargarin när den gavs ut i november förra året. Men fotbollsstjärnan lär inte få något Nobelpris för det.

När nu några av de stora bettingbyråerna har listat oddsen inför årets stora litteraturpris, visar det sig att en Zlatan-vinst skulle ge Unibet-kunderna hela 150 gånger insatsen tillbaka.

Nobelpriset i litteratur

Betydligt lägre odds hos samma byrå har Jan Guillou, som ger 25 gånger pengarna om han kammar hem Nobelpriset i år.

Bob Dylan en favorit

Hos både Unibet och Ladbrokes tror man dock mest på den kinesiske författaren Mo Yan, hans japanska kollega Haruki Murakami, nederländske Cees Nooteboom eller rocklegendaren (och självbiografi-författaren) Bob Dylan.

Mo Yan tippas som vinnare hos en av vadhållarna, men hos den andra är Haruki Murakami favoriten. Om Unibet får rätt så har även den amerikanska, väldigt prisade författaren Joyce Carol Oates en chans att få åka till Stockholm och ta emot Nobelpriset.

Förra året gick Nobelpriset i litteratur till den svenska poeten Tomas Tranströmer. Svenska Akademien har ännu inte meddelat vilket datum årets vinnare ska avslöjas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nobelpriset i litteratur

Mer i ämnet