Hugo Helmig var förmodligen mest känd för debutsingeln ”Please don't lie” som blev den mest spelade danska låten på radio i Danmark 2017. Foto: Pressfoto/Melaine Mclennan/Morten Jerichau

24-årige danske artisten Hugo Helmig död

Uppdaterad
Publicerad

Den danska artisten Hugo Helmig har gått bort, 24 år gammal, skriver hans pappa på sociala medier.

Förutom att vara son till den kände musikern Thomas Helmig och före detta modellen och författaren Renee Toft Simonsen är Hugo Helmig förmodligen mest känd för debutsingeln ”Please don't lie” som han släppte vid 18 års ålder, och som blev den mest spelade danska låten på radio i Danmark 2017.

Hugo Helmig fick också ett genombrott i serien ”Hugo og Helmig”, som sändes på DR efter musikdebuten och som skildrade hans liv.

”Hade gärna stannat hos oss”

Förra året meddelade den unga musikern att han avbryter sin karriär på obestämd tid, eftersom han led av ångest och paranoia. Under perioder hade han också haft missbruksproblem.

Minialbumet ”Lulu” – efter smeknamnet som hans mamma gav honom som barn – blev Hugo Helmigs sista.

”Hugo hade gärna stannat hos oss och han hade många planer och förhoppningar för framtiden. Hans liv och arbete som musiker lever vidare i de människor som kände honom och som kände till honom”, skriver familjen i ett uttalande på Instagram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.