Hör Björn Ulvaeus berätta om nya Pippi-musikalen.

Abba-Björn tillbaka med Astrid Lindgren-musikalen ”Pippi på cirkus”

Publicerad

Cirkus på Djurgården i Stockholm håller i vanliga fall stängt under somrarna. Detta ville Björn Ulvaeus ändra på och bestämde sig för att skriva en musikal. Resultatet blev “Pippi på cirkus” som har premiär den 12 juli. 

– Jag träffade Astrid Lindgren ett antal gånger och hon är ju smålänning liksom jag. Hon sa till mig att jag är en liten Emil, men jag tror att jag är mer av en Pippi, säger Björn Ulvaeus.  

Musikalen görs i samarbete med Cirkus Cirkör som kommer stå för den akrobatiska delen av föreställningen. 

– Pippi på cirkus i boken är ju så kort så vi har fått lov att blomstra ut cirkuskaraktärerna, personligheterna och storyn, säger Tilde Björfors, konstnärlig ledare för Cirkus Cirkör.  

– Det är så mycket lek i det här. Vi har verkligen lekt, tillägger Björn.

”Blandning av nytt och gammalt”

Tilde Björfors berättar att alla som har varit med i den här produktionen har otroligt höga ambitioner och vill göra sitt allra bästa. Nu ska musikal, dans och cirkus mötas på samma scen. 

– Det är några nya låtar som Benny Andersson och jag har gjort. Sedan har jag plockat sådan musik som jag tycker väldigt mycket om från andra kompositörer. Det är en blandning av både nytt och gammalt som folk inte har hört, säger Björn Ulvaeus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.