Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Frej Larssons advokat Viktor Banke. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Advokaten: ”Vi ser fram emot en prövning i Högsta domstolen”

Publicerad

Frej Larsson döms i hovrätten för hot mot tjänsteman efter en rad i en låttext. Han frias däremot för en instagrambild som uppfattades som hotfull. Nu meddelar rapparens advokat Viktor Banke att de kommer att överklaga domen till Högsta domstolen.

Domen från hovrätten kom klockan elva i morse och Frej Larssons advokat har ännu inte pratat med sin klient men han är mycket besviken på domen.

– Det är en besvikelse såklart. Det finns en del bra i domen och en del dåligt. Det som är bra är att han fortfarande är friad på den ena åtalspunkten, att de avslår skadeståndskraven, säger Viktor Banke.

Viktor Banke menar att det framgår att Frej Larssons låt är just en låt, och inte ett hot.

– Det som är dåligt är att det är ett intrång i den konstnärliga yttrandefriheten som jag har svårt att förstå. Hovrätten har inte i tillräcklig utsträckning tolkat låten i sitt sammanhang.

– Vi kommer definitivt att överklaga domen! Vi ser fram emot en prövning i Högsta domstolen.

Hade gärna sett fängelsestraff

Åklagare Zilla Hirsch däremot är nöjd med domen.

– Jag tycker att hovrätten har resonerat väldigt bra, domen är väldigt välskriven. De har lyssnat både på det jag argumenterat för och det Frej Larsson och hans advokat argumenterat för. Jag tycker fortfarande egentligen att det är bevisat att han också skrev Instagrammeddelandet, säger hon.

Zilla Hirsch säger även att hon gärna hade sett att artisten fick ett kortare fängelsestraff. Om domen ska överklagas även från åklagarsidan beslutas av riksåklagare. När det gäller polisen hotats ska hon också vara nöjd med utfallet.

– Jag har fått ett kort meddelande, hon har fått domen och hon är nöjd med hovrättens bedömning, säger Zilla Hirsch.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer