Distriktsåklagaren i Los Angeles kommer inte att åtala Kevin Spacey för det övergrepp han misstänks för att ha begått 1992. Foto: AP/TT

Åklagare i USA lägger ner åtal mot Kevin Spacey

Uppdaterad
Publicerad

Distriktsåklagaren i Los Angeles kommer inte att åtala Kevin Spacey för det övergrepp han misstänks för att ha begått 1992. Anledningen är att händelsen anses ligga för långt bak i tiden, skriver Reuters.

För två veckor sedan rapporterades det om att Los Angeles åklagare fått in ännu ett fall med anklagelser mot skådespelaren, men när i tid det aktuella övergreppet ska ha ägt rum är inte känt och utredningen pågår fortfarande.

I början av juli skrev The Guardian att Scotland Yard driver sex utredningar om sexövergrepp mot män som Spacey anklagas för i Storbritannien.

Över 30 män har riktat anklagelser mot skådespelaren sedan oktober förra året. Sedan dess har bland annat hans rollfigur klippts bort från filmen All the money in the world, och han har fått sparken från sin huvudroll i tv-serien House of cards.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.