Leif Andrée i rollen som Roger i Äkta människor. Foto: Johan Paulin / SVT.

Äkta människor kan prisas i Sydkorea

Uppdaterad
Publicerad

Dramaserie har nominerats till priser för bästa miniserie och bästa manusförfattare.

Den internationella succén fortsätter för SVT:s serie ”Äkta människor”. Trots att den svenska science fiction-serien fick blandad kritik i Sverige när den sändes i SVT förra våren har intresset vuxit enormt utomlands.

Nära 50 länder har köpt rättigheterna för att få visa den första säsongen, där skådespelare som Andreas Wilson, Lisette Pagler och Eva Röse gör sitt yttersta för att se lagom omänskliga ut.

Äkta människor

Nu har serien nominerats till två priser vid sydkoreanska tv-festivalen Seoul Drama Awards 2013, för bästa miniserie och bästa manusförfattare.

”Äkta människor” visar ett Sverige där (väldigt) människoliknande hushållsrobotar, så kallade hubotar, delar folket. Vissa trivs med att robotarna har blivit en del av vardagen, medan andra avskyr de vandrande maskinerna. Samtidigt smyger en grupp hubotar med egen vilja runt i bakgrunden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Äkta människor

Mer i ämnet