Foto: TT

Alec Baldwin om Allen-kritik: ”Orättvis och sorglig”

Uppdaterad
Publicerad

Alec Baldwin kritiserar de skådespelare som offentligt sagt att de ångrar sina samarbeten med regissören Woody Allen.

”Allen har varit föremål för juridisk utredning i två delstater utan att det lett till något åtal,¨ skriver han på Twitter.

Skådespelaren Alec Baldwin är den senaste i raden att uttala sig om sitt samarbete med Woody Allen efter att bland andra Greta Gerwig, Mira Sorvino och Timothée Chalamet i olika kanaler sagt att de ångrar att de någonsin arbetat med regissören.

Baldwin, som arbetat med Allen i filmerna Blue Jasmine och Förälskad i Rom, skriver på Twitter att han anser det vara ett privilegium att ha arbetat med regissören, enligt Guardian:

”Woody Allen har varit föremål för juridisk utredning i två delstater utan att det lett till något åtal. Att ta avstånd från honom och hans verk har utan tvekan någon form av syfte, men för mig framstår det som orättvist och sorgligt. Jag har arbetat med Woody Allen tre gånger under min karriär och ser det som ett privilegium.”

Allens dotter Dylan Farrow har sedan tidigt 90-tal anklagat honom för att ha förgripit sig på henne som barn, något regissören förnekat och aldrig dömts för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.