Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun med Alexander Skarsgård och regissören Brandon Cronenberg i klippet. Foto: UIP Sweden

Alexander Skarsgård massakreras i ”Infinity Pool”

Publicerad

I helgen visas filmen ”Infinity Pool” på biografer. Inför premiären har Kulturnyheterna intervjuat huvudrollsinnehavaren Alexander Skarsgård och regissören Brandon Cronenberg.

Efter att ha levererat i filmer som ”Tarzan” och ”Godzilla vs. Kong” axlar Alexander Skarsgård nu huvudrollen i skräckfilmen ”Infinity Pool”.

I filmen åker huvudkaraktären James Foster till den isolerade ön Li Tolqa för att inspireras i sitt yrke som författare. Efter en olycka behöver James och flickvännen Em förhålla sig till öns bisarra rättssystem. För att undvika avrättning, tvingas paret till att bli klonade under premissen att de måste bevittna avrättningarna av sina kloner.

Trots splatteravrättningarna var det ”en otrolig ynnest” att få spela James enligt Alexander Skarsgård.

– Det är en otrolig roll. Karaktären är så emotionellt låst i början – han är kuvad och tvivlar på sig själv. Den resan som James går igenom är så otroligt intressant. Men även att få spela alla versioner av karaktären.

– Att utforska den psykologin när James konfronteras med sin egen dödlighet – att han bokstavligen tittar på avrättningen av sig själv – är så intressant. I vissa situationer kämpar klonen för sin överlevnad och det skapar en typ av livsglädje i James – när han ser den här livskraften framför sig. Det var en väldigt unik roll att få ta sig an, säger Alexander Skarsgård.

”Perfekt” för rollen

Regissören Brandon Cronenberg uppskattar Alexander Skarsgårds skådespelarpalett.

– Å ena sidan har han karisma och talang för att vara en av Hollywoods mest eftertraktade skådespelare. Å andra sidan gillar han att utforska dessa extrema karaktärer – och har inga problem att förfula sig själv i sådana karaktärer. Han är en briljant skådespelare, säger Brandon Cronenberg.

En brutal historia

Infinity Pool visar några av människans minst smickrande sidor. Regissören menar att brutaliteten inte endast är något som förekommer i filmens värld och menar att det är en fråga om verkliga livet, att människans historia är otroligt brutal.

– Även vanliga människor är kapabla att göra otroligt hemska saker i ett sammanhang där de sakerna plötsligt är tillåtna, säger Brandon Cronenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.