Scen ur filmen ”Hokus pokus Alfons Åberg”. Foto: Nordisk film

Alfons Åberg får sin första långfilm ...

Uppdaterad
Publicerad

För första gången ska Alfons Åberg bli huvudperson i en långfilm på bio.

I september nästa år går den allra första långfilmen om den svenska barnboksfiguren Alfons Åberg upp på biograferna. Det berättar Nordisk film i ett pressmeddelande.

Filmens handling baseras på Gunilla Bergströms bok ”Hokus pokus Alfons Åberg” och handlar både om ”verklighetens illusioner och magi” och om hur det känns att vara för ung för att kunna få en egen hund.

Hur låter Alfons?

Den norskfödda, kanadensiska filmskaparen Torill Kove kommer att regissera Alfons debut på vita duken. Hon har tidigare vunnit en oscarsstatyett för den animerade kortfilmen ”The Danish Poet” – eller ”Den danske diktaren”.

En spännande nyhet i den kommande norsk-svenska produktionen är att Gunilla Bergströms karaktärer kommer att få egna röster. Än är det inte klart vem som ska låna ut sin stämma till Alfons Åberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.