Foto: Geoff Caddic/AFP/TT

Boende överraskades med alla hjärtans dag-konst av Banksy

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag vaknade invånarna i stadsdelen Barton Hill i Bristol upp till ett verk av den anonyma graffitikonstnären Banksy. Det rådde först oklarhet om verket faktiskt var av konstnären, men senare under dagen bekräftade han det på Instagram.

Verket som sitter på en husvägg i Banksys hemstad Bristol föreställer en flicka som skjuter iväg röda blommor och blad med en slangbella.

I The Guardian har Kelly Woodruff intervjuats, som är delägare i fastigheten Banksy gjort sitt verk på.

– Den dök upp på vår vägg över natten. Jag taggades in på Facebook där någon skrev, är det här din fastighet? Säger Kelly Woodruff till The Guardian.

Oro för konstverkets framtid

Hon berättar även att hon vill skydda verket så att det inte blir förstört, särskilt eftersom stormen Dennis beräknas komma till Storbritannien i helgen.

– Vi vill verkligen bevara verket, men han har gett oss lite huvudvärk. Det första är att sätta plexiglas över så att alla kan se av det och sen få professionella råd. Det har varit en galen dag, med massa människor som kommit och njutit av det, vi vill att människor ska fortsätta kunna göra det.

Det rådde först oklarhet om det faktiskt var Banksy som gjort verket.

– Det har varit mycket debatt ifall det är en Banksy eller inte. De flesta människor som jag har pratat med tror 100% att det är det, och de har gett den namnet ”the Valentine's Banksy”. Den är otrolig och vacker, säger Kelly Woodruff till The Guardian.

Konstnären bekräftade senare på Instagram att det är han som gjort konstverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer