Phillipa Soo (till vänster) är klar för titelrollen i musikalversionen av ”Amelie från Montmartre”. Audrey Tautou (till höger) i rollen som Amelie i filmen från 2001. Foto: TT

”Amelie från Montmartre” på väg mot Broadway

Publicerad

Sedan 2013 har det ryktats om en musikaladaption av succéfilmen ”Amelie från Montmartre”. Nu verkar den slutligen vara på väg mot Broadway med Tony-nominerade Phillipa Soo i titelrollen.

Under Tony-galan som gick av stapeln förra veckan kammade hiphop-musikalen ”Hamilton” hem hela 11 priser. Phillipa Soo, som var nominerad i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll i en musikal för sin insats i Hamilton, är nu klar för titelrollen i musikaladaptionen av succéfilmen ”Amelie från Montmartre” (2001), rapporterar Contactmusic.

Premiär i Los Angeles

Musikalen har premiär på Los Angeles Ahmanson Theatre i december och är ett test inför en möjlig förflyttning till Broadway i New York under 2017. Musikalen hade världspremiär i augusti förra året på Berkeley Repertory Theatre där den fick ett varmt mottagande av kritikerna. Phillipa Soo spelar sin sista föreställning av Hamilton den 9 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.