Amerikanska filmakademien har skapat en uppförandekod. Detta efter anklagelserna mot Harvey Weinstein som ledde till att han uteslöts från akademien. Foto: TT

Amerikanska filmakademien upprättar uppförandekod

Publicerad

Filmorganisationen The Academy of Motion Pictures Arts and Science, som i USA delar ut Oscars-priset meddelade under onsdagen att de nu upprättat sin första uppförandekod.

De nya reglerna togs fram efter att den amerikanska filmakademien i oktober uteslöt Harvey Weinstein till följd av anklagelserna som haglat mot filmproducenten, skriver Washington Times.

Den nya uppförandekoden gäller för de över 8000 personer som jobbar inom organisationen. I reglerna framgår det att personer som ”missbrukar sin status, makt eller sitt inflytande på ett sätt som bryter mot vad som är anständigt” inte är välkomna i akademien.

Vidare ska personer nu också kunna bli avstängda om de inte följer uppförandekoden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.