Facebook har köpt rättigheterna till amerikanska versionen av tv-serien Skam. Foto: TT

Amerikanska versionen av Skam kommer att sändas på Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Nätjätten Facebook ger sig in i slaget om tv-publiken och har köpt rättigheterna till den amerikanska versionen av norska framgångssagan Skam, skriver NRK.

I december förra året kom nyheten att den brittiska tv-producenten Simon Fullers företag XIX Entertainment köpte rättigheter för att producera en engelsk version av den norska succén Skam.

Nu meddelar NRK att XIX Entertainment har tecknat ett sändningsavtal med Facebook som kommer att visa serien i sin nya funktion Facebook Watch.

Lanserades i Cannes

Nyheten lanserades av Facebooks globala strategichef Ricky Van Veen på den internationella tv-mässan Mipcom i Cannes.

– Första gången jag hörde talas om Skam kändes det som historieberättandets framtid. Det tillsammans med att kunna erbjuda serien till en global publik gör oss väldigt entusiastiska, sa Ricky Van Veen.

Facebook meddelade i våras att de tänker lansera egenproducerade tv-serier och den amerikanska versionen av Skam kommer produceras som en originalserie för Facebook Watch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.