Anja Pärson. Foto: Johan Candert/SR

Anja Pärson populäraste sommarvärden

Uppdaterad
Publicerad

Anja Pärson den sommarvärd som laddats ner flest gånger.

När 42 sommarvärdar har fått säga sitt hjärtas mening i  ”Sommar” i P1 , avslöjar Sveriges Radio vilka program som efter att de sänts laddats ner flest gånger. Siffrorna gäller dock fram till och med mitten av juli, då hälften av årets sommarprogram sänts.

Det mest nedladdade programmet är Anja Pärsons. Hon har onekligen ett försprång eftersom hon var den sommarvärd som pratade först. Men programmet där den numera pensionerade elitskidåkaren outade sin homosexualitet blev väldigt uppskattat och är utan tvekan det mest omtalade hittills.

Sommar i P1

Det näst mest nedladdade ”Sommar” är programledaren David Hellenius program, och på tredje plats kommer skådespelerskan och komikern Klara Zimmergren.  Därefter är Emma Wiklund, John Guidetti, Yngwie Malmsteen och Petter Stordalen de mest nedladdade sommarvärdarna.

16 program återstår. ”Sommar” sänds fram till den 19 augusti.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommar i P1

Mer i ämnet