Ann-Louise Hansons mello-låt: En hyllning till Lill-Babs

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Ann-Louise Hansson deltar i Melodifestivalen för trettonde gången år 2019. Låten Kärleken finns kvar handlar om att förlora en nära vän.

– För mig betyder den väldigt mycket. Kanske man förstår på en gång vem jag menar och sjunger om, säger hon.

74-åriga Ann-Louise Hansson är en riktig veteran i Melodifestivalensammanhang. Nu är hon med för trettonde gången med sin fjortonde låt, en countrylåt som hon hoppas ska inge hopp till de som förlorat en närstående.

– Kanske man förstår på en gång vem jag menar och sjunger om, men jag vill poängtera att den handlar lika mycket om att ge hopp till alla som förlorat att nära vän.

Känt varandra sedan tonåren

Låten är en hyllning till Barbro ”Lill-Babs” Svensson som gick bort vid 80 års ålder i april i år. Hösten 2017 turnerade Ann-Louise Hansson, Siw Malmkvist och Lill-Babs med turnén 183 år tillsammans.

Tanken var att fortsätta i år och Siw Malmkvist och Ann-Louise Hansson bestämde sig för att genomföra turnén som en hyllning. Ann-Louise Hansson lärde känna Lill-Babs i tonåren.

Någon som inte hunnit med vare sig turnéer eller tidigare Melodifestivaler är 15-åriga Bishara, som fått en stor följarskara på Instagram där han lägger ut covers. En av låtskrivarna bakom låten On my own är förra årets vinnare Benjamin Ingrosso.

– Jag har ingen relation till Melodifestivalen, men jag ville vara med. Jag fick kontakt med Laila (Bagge) på Instagram. Låten handlar om kärlek.

Hur känns det då?

– Det känns sjukt, nu när jag står här. Jag är nervös och så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.