Anna Careborg har arbetat som journalist i drygt 20 år och har även suttit i juryn för Guldspaden och Tidskriftspriset. Foto: Malin Hoelstad

SvD:s chefredaktör Anna Careborg till SVT

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Dagbladets chefredaktör och ansvarig utgivare Anna Careborg blir ny nyhets- och sportdirektör på SVT.

Som nyhets- och sportdirektör blir Anna Careborg högsta chef över samtliga nyhets- och sportmedarbetare på SVT. Det är en nyinrättad roll som också innebär att hon ansvarar för den långsiktiga inriktningen för nyhetsverksamheten.

– Anna Careborg är en klok publicist med djup insikt i både dagens och framtidens digitala medievanor. Hon har modet och kunskapen som krävs och har byggt både starkt förtroende och en förbättrad ekonomi på Svenska Dagbladet, säger Hanna Stjärne, vd på SVT.

Anna Careborg har arbetat i flera ledande positioner inom Svenska Dagbladet. Sedan snart fem år tillbaka är hon vd, chefredaktör och ansvarig utgivare. Hon sitter i ledningsgruppen för Schibsteds mediedivision News Media samt i styrelserna för nyhetsbyrån TT, Tidningsutgivarna och Utgivarna.

– Det är med stor entusiasm och ödmjukhet jag går in i den här rollen. Entusiasm inför att tillsammans med SVT:s alla begåvade medarbetare bevaka vår tids stora nyhetsfrågor och idrottsevenemang. Ödmjukhet inför att det sker i allmänhetens tjänst, på uppdrag av svenska folket, säger Anna Careborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.