Foto: Andreas Nilsson

Annelie Gardell tar över Dansens Hus

Publicerad

Dansens nyutnämnda chef Annelie Gardell kommer närmast från NorrlandsOperan.

– Det känns otroligt spännande och ansvarsfullt att ta över ett så välfungerande hus. Jag känner stor lust och ser fram emot att träffa personalen och blicka framåt ihop. Min vision just nu är att kasta mig in och fortsätta utveckla den fantastiska verksamhet som finns, säger Annelie Gardell i ett uttalande.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Teatern presenterar samtida dans och angränsande scenkonst från hela världen och Sverige.

Annelie Gardell är för närvarande konstnärlig ledare och verksamhetschef för dansverksamheten vid NorrlandsOperan i Umeå. Hon har bland annat ansvarat för gästspel och engagerat utländska koreografer och danskompanier för svenska scener och därigenom skaffat sig ett omfattande nationellt och internationellt nätverk. Hon har tidigare arbetat för både SVT och Sveriges Radio som producent och programledare.

Annelie Gardell ersätter Virve Sutinen som ny chef från och med den 1 januari 2014.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.