Coronapandemin har också påverkat de nya emojisarna. Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Skägg åt alla när 217 nya emojis introduceras

Uppdaterad
Publicerad

Apple har nu släppt de senaste tillskotten av emojis i sin nya uppdatering. Det är 217 nya symboler som bland annat vaccinsprutor, brinnande hjärtan, kvinnokodade ansikten med skägg och fler identiteter att välja mellan bland par-symbolerna.

De 217 nya emojisarna erbjuder en vidd av nya alternativ att uttrycka sig på nytt, eller specificera tidigare emojis.

Precis som med allt annat har även emojisarna anpassat sig efter pandemin. Den tidigare symbolen som föreställde en spruta med blod har uppdaterats och presenteras i en ny version utan blod för att kunna representera covidvaccinationer, enligt Emojipedia.

Två komplement till det klassiska röda hjärtat kommer vara ett brinnande hjärta som omsluts av flammor och ett ”brustet hjärta” i bandage. Bland de typiska smiley-symbolerna är det enbart tre nya tillskott.

Foto: Emojipedia

Mer inkludering

Under de nya uppdateringarna har par-symbolen inte inkluderat olika konstellationer av par. Tidigare har Apple lanserat emojis för hetero- och homosexuella par. Det har dock inte funnits par-symboler som symboliserar personer med annan hudfärg än vit och mixade par, vilket nu tillkommer.

Foto: Emojipedia

Under förra lanseringen tillkom könsneutrala varianter av tidigare emojis som en brud, en person i frack och tomten. I år tillkommer alternativet skägg för kvinnokodade ansikten.

Enligt riktlinjerna för hur nya emojis väljs ut ska det bland annat finnas en tro på att många kommer att använda den, att den är nytänkande eller har en symbolisk betydelse.

Enligt Emojipedia kommer den nya uppdateringen för iOS 14.15 senare i vår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.